WIELKI KONKURS FOTOGRAFICZNY „Je cuisine… et en plus, je parle français ! ” (Gotuję i do tego mówię po francusku !)

WIELKI KONKURS FOTOGRAFICZNY „Je cuisine… et en plus, je parle français ! ” (Gotuję i do tego mówię po francusku !)
Któż z nas nie lubi gotować i podróżować?
Biorąc udział w tym konkursie, współorganizowanym przez Alliance française de Lyon, Carrefour Polska i Institut Français de Paris, masz szansę wygrać kurs językowy w Lyonie, stolicy gastronomii!
Na czym polega konkurs?

Oto 3 przepisy kulinarne:  
  1. Ugotuj danie wg jednego z tych przepisów, zrób ładne zdjęcie, na którym będziesz Ty, gotowe danie i plakat konkursu „Et en plus, je parle français !” (do pobrania stąd)
  2. Wyślij zdjęcie do administratora strony FrancusKif razem z opisem po francusku (opis to jedno zdanie, w którym możesz powiedzieć, dlaczego lubisz francuską kuchnię lub dlaczego lubisz język francuski lub do czego przydaje się język francuski itp…)
Nagroda: Kurs językowy w Lyonie, ufundowany przez Alliance Française de Lyon i Instytut Francuski w Polsce.
Zdjęcie, które zbierze najwięcej reakcji (polubień i pozytywnych komentarzy) na naszej stronie na FB otrzyma nagrodę specjalną FrancusKif.
2 szansa: Zespół FrancusKif prześle Twoje zdjęcie na konkurs organizowany przez Institut Français de Paris za pomocą hasztagu #etenplusjeparlefrancais, by dać Ci szansę na wygranie trzydniowego pobytu w Paryżu! Więcej informacji o tym konkursie.

Ważne: W konkursie mogą wziąć udział osoby dorosłe. Prace będą przyjmowane do dnia 30 kwietnia. Wyniki zostaną ogłoszone na FB na stronie FrancusKif 04/05/2017.
REGULAMIN KONKURSU do pobrania poniżej:

Trzy przykładowe przepisy pochodzą z książki kucharskiej „Z miłości do smaku”:
Książka, pt. „Z miłości do smaku” powstała z okazji 20-lecia obecności Carrefour w Polsce, które firma obchodzi w 2017 roku. Dzięki współpracy z partnerami takimi jak Instytut Francuski, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, grupa Orbis oraz Instytut Paula Bocuse, a także znanymi polskimi i francuskimi kucharzami i pasjonatami gotowania oraz autorytetami świata nauki, sportu i biznesu, książka oferuje wyjątkowe i oryginalne na polskim rynku podejście do tematu kuchni, kultury polsko-francuskiej oraz zdrowego odżywania. Więcej informacji, tutaj.

Przydatne strony